Aceasta viata ma priveste pe mine

Ce anume din ce ai trait, te tine inca pe loc? Ne imaginam ca sunt diferite obstacole externe, dificultati imaginare in calea a ceea ce ne dorim sa devenim.

De cele mai multe ori, insa principala lupta pe care e important sa o ducem, e cu noi insine. Acolo, in strafundurile mintii noastre sunt cele mai mari oprelisti.

Exista o voce timida, un zgomot de fond ce ne saboteaza miscarea de a ne pune adidasii in picioare pentru a ne porni la alergat, sau intentia de a aplica la jobul mult visat, ori curajul de a o invita la cafea pe colega pe care o intrezaresc dimineata la cafea si parca imi zambeste sufletul.

“Aceasta viata ma priveste pe mine!

Nu pe parintii mei, nu pe profesorii mei, nici pe inteleptii bisericilor sau pe filosofi. Ceea ce iti vor putea ei spune este doar cum i-a alterat pe ei viata.

Dimpotriva, ce anume ti se adreseaza personal in situatia ta?

Ce anume te captiveaza?te fascineaza, te intereseaza, te infricoseaza, te apasa, te supari, te scarbeste?

Apropie-te, abordeaza-o e viata ta!

Deschide-te pentru to ce ti se adreseaza, risca-ti viata, experimenteaza indoiala, idea, dragostea si apoi alege!

Da raspunsul tau, acesta nu a fost dat inca niciodata.

Nimeni nu poate sa-l de pentru tine. Bazeaza-te pe intuitie si nu te teme de greseala. Este mult mai rau sa nu fi trait din teama de a nu gresi, decat sa traiesti cu greselile tale. Nu permite sa ti se spun ace anume trebuie sa faci. Ia doar ca pe o indicatie ceea ce iti spun ceilalti, ceea ce-ti transmite traditia, ceea ce ai invatat de la catedra. Urmeaza-ti imperturbabil flerul!

Simti tu insuti cand e destul pentru tine, cand nu mai corespunde ceva. Simti cand iti calci valorile in picioare, cand ii indurerezi pe cei care iti sunt dragi. Simti care iti sunt limitele si cand ai ajuns la ele. Acesta este mesajul existential: expune-te vietii, mergi cu ea atat cat te tin picioarele. Nu ramane in port slabanog si fara suflu, impreuna cu digurile de frica si farurile traditiei” Alfried Langle, Arta de a intalni ceea ce te misca

Cum ar fi sa experimentezi o zi fara frici? Ce ai face diferit in acea zi? La ce ai renunta? Ce e balast si ce iti da aripi in viata ta?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn